Voorstelling 11 juni 2023

Na drie jaar gaan wij eindelijk weer het theater in! Op zondag 11 juni is de grote zaal van de Goudse Schouwburg voor ons gereserveerd. Bij de voorbereidingen voor een voorstelling komt veel kijken en is het belangrijk dat iedereen goed is geinformeerd, zodoende vind je op deze pagina alle informatie die van belang is om te weten voor de voorstelling. Zodra er nieuwe informatie bekend is, wordt deze pagina bijgewerkt. Heb jij een vraag waarvan het antwoord niet op deze pagina te vinden is? Mail dan gerust naar info@dansstudiogouda.nl.

De definitieve tijden zullen na overleg met de schouwburg bekend gemaakt worden, dit zal naar verwachting in de week van 27 maart op onze website verschijnen. De groepsindeling is al wel bekend en vind je verderop op deze pagina. 

Het is tot 1 april mogelijk om je aan te melden voor de voorstelling, daarna is het niet meer mogelijk aangezien wij dan geen kostuum en plekje in de choreografie meer kunnen realiseren. 

Deelname
Alle groepen (m.u.v. de work-outlessen en dreumesdans) kunnen deelnemen aan de voorstelling. Indien jij niet wilt deelnemen of niet beschikbaar bent op 11 juni, kan je toch gewoon blijven deelnemen aan jouw les. De docent geeft jou in dat geval een plekje in de formatie van de dans waarbij het niet erg is als je er niet bij bent met de voorstelling.
Het is voor de voorbereiding van groot belang om zo snel mogelijk te weten wie er wel/niet meedoet. Zo kunnen we hier rekening mee houden bij het maken van de choreografieen, verzorgen van de kostuums, kleedkamer indeling en alle andere organisatorische zaken die bij de voorbereiding komen kijken.

Wil jij ons zodoende middels onderstaand contactformulier zo spoedig mogelijk laten weten of wij op jouw deelname kunnen rekenen?

Indien jij deelneemt aan de voorstelling wordt er van je verwacht dat je zo min mogelijk lessen mist. 

Aanmelden is uiterlijk tot 1 april mogelijk! (Daarna kunnen we geen plekje in de choreografie en kostuum meer realiseren).

Deelname voorstelling 11 juni

Aanwezig bij de generale repetitie 4 juni:

Aanwezig bij de voorstelling 11 juni:

8 + 15 =

Thema van de voorstelling:
Met de voorstelling Welcome to Wonderland geven wij het publiek een kijkje in onze magische danswereld. We doen dit aan de hand van het verhaal van Alice in Wonderland als rode draad. Het wordt een verhalende voorstelling waarin alle groepen een aandeel in het verhaal vertolken en er ook meerdere hoofdroldansers zijn. 

 

Planning:
Op zondag 4 juni vindt de generale repetitie plaats in sporthal De Mammoet (Calslaan 101 Gouda). Alle dansers worden verwacht hierbij aanwezig te zijn. Op de dag van de voorstelling is er namelijk géén tijd voor een volledige generale repetitie. Ook de hulpouders worden verwacht bij de generale repetitie om hun groepje te begeleiden en om een beeld te krijgen van de voorstelling en het moment waarop jouw groepje het toneel op moet. 

Op zondag 11 juni voeren wij de voorstelling twee keer op. De groepen tieners en volwassenen doen mee aan twee voorstellingen. De kindergroepen doen mee aan één van beide voorstellingen. De groepsindeling en de dagplanning van 4 en 11 juni komt binnenkort beschikbaar op deze pagina. Reken er alvast op dat het twee lange dagen worden, echter zullen wij niet tot zondagavond laat doorgaan ivm school de volgende dag. 

 

 

Kostuums:
De kostuums worden verzorgd door Dansstudio Gouda. Op het aanmeldformulier geef je jouw kledingmaat door, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er voor iedereen een passend kostuum is. Voor een aantal lessen kan je gevraagd worden om zelf voor de basis te zorgen zoals in de kledingvoorschriften omschreven is. 

Wij hebben inmiddels een ruime kostuumvoorraad, daarnaast worden er kostuums aangeschaft, maar bovenalles hebben wij een geweldige kostuummaakster: Bea Heerkens. Bea is naast kostuummaakster tevens het langst lid van Dansstudio Gouda. 60 jaar geleden is zij gestart met ballet toen de dansstudio nog onder leiding van Elly Pijpers stond. Inmiddels danst zij nog steeds een wekelijkse balletles én heeft ze al voor tientallen voorstellingen de kostuums verzorgd. Bea weet dus precies wat er nodig is om de dansers in hun kostuum te laten stralen. 

Zij zal ook in de lessen langskomen om de kostuums te passen met de dansers. 

Kaartverkoop:
De kaartverkoop gaat in de maand april/mei van start. Kaartjes zijn via de website van de Goudse Schouwburg te reserveren. Iedereen die de voorstelling bezoekt dient een kaartje te hebben. Tip: Zodra de kaartverkoop start, wacht dan niet te lang met het reserveren van een kaartje aangezien de voorstellingen soms uitverkocht raken. 

Film en foto’s:
De beide voorstellingen worden professioneel gefilmd en gefotografeerd. Deze opnames zijn vooraf te bestellen. Het bestelformulier komt binnenkort online. Het is tijdens de voorstellingen niet toegestaan om zelf beeldmateriaal te maken. 

Hulpouders:
De voorstellingen zijn alleen te realiseren dankzij hulpouders die achter de schermen willen helpen. Als hulpouder ben je het aanspreekpunt van het groepje dat je begeleidt. Je blijft de hele dag bij jouw groepje en helpt hen met de kostuums, haar en grime, het wachten achter de schermen en je begeleidt hen naar het podium en zorgt ervoor dat ze op tijd op het toneel staan. De hulpouders kunnen niet vanuit de zaal kijken, maar kunnen wel de dans van hun groepje vanuit de coulissen (de zijkant van het toneel) zien. Als hulpouder begeleid je jouw groepje zowel tijdens de generale repetitie op zondag 4 juni als op zondag 11 juni. Zo ben jij alvast een bekend gezicht voor de kinderen tijdens de -toch altijd wat spannende- voorstellingsdag en heb jij de kinderen ook alvast leren kennen. 
Wij proberen de ouders altijd bij hun eigen kind in te delen.

Wil jij deze bijzondere dag van achter de schermen meemaken? En bijdragen aan deze geweldige ervaring? Meld je dan aan als hulpouder. 

Aanmelding hulpouder 4 en 11 juni

5 + 7 =

Groepsindeling:

Op zondag 11 juni voeren wij de voorstelling twee keer op. De groepen tieners en volwassenen doen mee aan twee voorstellingen. De kindergroepen doen mee aan één van beide voorstellingen. De groepsindeling vind je hieronder:

Heb je nog vragen/opmerkingen? Mail gerust naar info@dansstudiogouda.nl.