Veelgestelde vragen:

Kijk hieronder of jouw vraag ertussen staat. Mocht je een vraag hebben die er niet tussen staat, neem dan even contact op via info@dansstudiogouda.nl.

Kan ik een gratis proefles komen doen?

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Het is ook mogelijk om bij meerdere lessen een gratis proefles te volgen. Plan zelf jouw proefles(sen) in via het digitale proefles-formulier en ervaar zelf welke les het beste bij jouw wensen aansluit.

Wat is de gemiddelde leeftijd in de les?

De leeftijd staat bij de les in het rooster vermeld. Mocht je twijfelen of je qua leeftijd in de groep past, stuur dan gerust even een mailtje naar info@dansstudiogouda.nl. Neem gerust even contact op voor een lesadvies. 

Hebben jullie verschillende niveaus?

De kinderlessen zijn op leeftijd ingedeeld. Voor volwassenen hebben wij drie niveaus:
Niveau 1: Instroom niveau, geen of weinig danservaring nodig.
Niveau 2: Halfgevorderd niveau, enkele jaren danservaring
Niveau 3: Gevorderd niveau, veel danservaring

Welke dansstijl past het best bij mij?


Kom dat vooral zelf ervaren tijdens jouw proefles(sen), maar mocht je willen overleggen wat een passende groep is voor jou, neem gerust even contact op voor een lesadvies.

Hoe werkt het met de betaling?

De betaling loopt middels een automatische incasso. Je kunt kiezen tussen een betaling voor een volledig lesseizoen of voor een maandbetaling. Ons lesseizoen loopt van september t/m juni. Bij een betaling per maand rekenen wij €1,- administratiekosten.

Wat zijn de tarieven?

Je vindt de tarieven in ons informatie-menu onder het kopje ‘tarieven’. Ook vind je de tarieven per les op de lespagina van de les die je wilt volgen. Deze kan je aanklikken in het lesrooster.

Hoe kan ik inschrijven?

Je vindt het digitale inschrijfformulier in ons menu ‘proefles & inschrijven’. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingvuld, ontvang je de bevestiging van jouw inschrijving per e-mail.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

Het beeindigen van het lidmaatschap gaat via de ledenportal. Je logt in met jouw lidnummer en wachtwoord en vervolgens klik je op ‘abonnement’. Daarna klik je op de rode knop ‘abonnement opzeggen’. 

Wat is de opzegtermijn?


– Bij een betaling per maand is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één kalendermaand. Voorbeeld: Indien het lidmaatschap op 15 september wordt beeindigd, loopt het lidmaatschap tot 31 oktober. 
– Bij een betaling voor een volledig lesseizoen is het niet mogelijk om tussentijds het abonnement te stoppen. Wanneer je in het opvolgende seizoen niet meer van de lessen gebruik wilt maken, dien je jouw lidmaatschap voor 1 augustus te beeindigen. 

Hoe werkt de ledenportal?

Ga naar https://mijn.dansstudiogouda.nl/ en log in met jouw lidnummer en wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord? Vraag deze dan aan met jouw lidnummer en het e-mailadres dat bij ons bekend is. Kijk dit instructiefilmpje van 3 minuten om te zien hoe de ledenportal werkt. 

Wat moet ik doen als ik een keer niet naar de les kan komen?


Meld je via de ledenportal af. Doormiddel van jouw afmelding via de ledenportal spaar je automatisch een inhaalles én jouw afmelding (eventueel met jouw toelichting) komt rechtstreeks bij jouw docent terecht. Afmelden via de ledenportal gaat als volgt:
– Log in op de ledenportal
– Open het menu rechtsboven
– Klik op ‘Absentie’
– Klik op de les waarbij je niet aanwezig kan zijn
– Klik op de datum waarop je aanwezig bent en vul eventueel de reden in
– Verstuur jouw afmelding door te klikken op ‘Afmelding doorgeven’

Mag ik gemiste lessen inhalen?


Als je je hebt afgemeld via de ledenportal, is er een inhaaltegoed toegevoegd aan jouw account. Met dit inhaaltegoed kan je een les naar keuze inplannen. Inhaallessen blijven het volledige lesseizoen geldig, of verlopen op de datum waarop jouw abonnement eindigt indien je jouw lidmaatschap gedurende het seizoen stopzet. Het inplannen van inhaallessen via de ledenportal gaat als volgt:
– Log in op de ledenportal
– Open het menu rechtsboven
– Klik op ‘Reserveren’
– Klik op ‘Nieuwe groepslesreservering’
– Klik op de les die je wilt volgen
– Vul de datum in wanneer je de inhaalles wilt plannen
– Verstuur het formulier door te klikken op ‘Reservering maken’.

Kan ik mijn lidmaatschap pauzeren bij bijvoorbeeld een blessure of zwangerschap?

Het is niet mogelijk om het lidmaatschap te pauzeren. Indien je korter dan 6 weken afwezig zult zijn raden wij je aan om je via de portal af te melden voor de betreffende data, zodat je deze lessen op een later moment kunt inhalen. Mocht je langer dan 6 weken afwezig zijn, dan raden wij je aan om jouw abonnement te beeindigen en bij terugkomst opnieuw in te schrijven.

Kan ik mijn lidmaatschap ook tussentijds wijzigen?


Het is op ieder moment mogelijk om van les te wisselen of een les meer/minder te gaan doen. Je kan dit zelf eenvoudig regelen via de ledenportal:
– Log in op de ledenportal
– Open het menu rechtsboven
– Klik op ‘Activiteiten’
– Klik op ‘Lespakket aanpassen’
– Klik op de lessen die je extra wilt volgen of wijzigen
– Klik op ‘wijzigingen opslaan’

Hebben jullie een strippenkaart?

Wij werken niet met een strippenkaart-systeem. Wel bieden wij de flexibiliteit van de ledenportal waarin gemiste lessen bij een les naar keuze kunnen worden ingepland om in te halen. Bovendien is het lidmaatschap op ieder moment te wijzigen via de ledenportal en kan je laagdrempelig overstappen van les. 

Zijn jullie gesloten in schoolvakanties?

De vakanties en vrije dagen van Dansstudio Gouda vallen zoveel als mogelijk samen met die van het basisonderwijs in Gouda. Het vakantierooster is te vinden op de website in het informatie-menu, onder het kopje ‘agenda’.

Hoe zit het met de vrije dagen die uitvallen?

Ons lesseizoen bestaat uit 10 maanden (september t/m juni), binnen deze maanden vervallen een aantal lessen i.v.m. feestdagen en schoolvakanties. In het seizoenbedrag is rekening gehouden met het uitvallen van deze dagen. Wij hebben ervoor gekozen om het seizoenbedrag bij een betaling per maand te verdelen in 10 gelijke termijnen, zodat dit bedrag iedere maand hetzelfde is.

Wat moet ik voor danskleding aan?

Je vindt de kledingvoorschriften voor jouw les op de pagina van jouw les die je kunt aanklikken in het les-overzicht.

Je kunt via onze webshop danskleding bestellen, maar mocht je liever naar een fysieke winkel gaan, dan kan je terecht bij Studio Paraddy (Witte de Withstraat 11A in Rotterdam) of Danswinkel Rotterdam (Oude Binnenweg 52A in Rotterdam) en de sportwinkel in Gouda heeft ook een danskleding-aanbod (Goudkade 3 in Gouda).

Voor de proefles is het niet erg als je nog niet de juiste kleding draagt. Zorg dat je kleding aan hebt waar jij je fijn in voelt en waar je goed in kunt bewegen.

Doen jullie ook voorstellingen?

Wij doen twee voorstellingen per drie jaar in de grote zaal van de Goudse Schouwburg, waarvan één grote verhalende voorstelling en één kleinere voorstelling.

We hebben bewust gekozen voor deze structuur om de balans te houden tussen het oefenen van een dans voor de voorstelling en het werken aan het ontwikkelen van de danstechniek. 

Jaar 1: Grote verhalende voorstelling. 
Jaar 2: ‘Techniek jaar’ met alleen kijklessen. 
Jaar 3: Lespresentatie. Voorstelling zonder doorlopende verhaallijn.

Onze eerstvolgende voorstelling is een lespresentatie in de grote zaal van de Goudse Schouwburg op zaterdag 7 juni 2025