Summerschool 2021

Van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 augustus vindt de Dansstudio Gouda Summerschool plaats.
Vier dagen lang geven we vier workshops per avond in diverse stijlen voor tieners & volwassenen voor alle niveau’s.
Kom lekker intrainen voordat het nieuwe seizoen van start gaat en maak kennis met nieuwe dansstijlen.
Schrijf je in voor 16 augustus en ontvang 5% vroegboekkorting!

Hoe meld je je aan voor de Summerschool?

Middels onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de Summerschool. De betaling geschiedt middels een eenmalige automatische incasso-opdracht. Hier zal je vooraf per e-mail van op de hoogte gesteld worden. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld, ontvang je spoedig een bevestiging van jouw aanmelding via de e-mail. Soms komt deze in de spam terecht, hou zodoende de ongewenste e-mail in de gaten. De e-mail ter bevestiging is geen automatisch gegenereerde e-mail, maar wordt handmatig verstuurd. De bevestigings-mail komt dus niet onmiddelijk binnen. 

Inschrijfformulier Summerschool

Keuze aantal lessen

Aanmelding workshops

Vroegboekkorting van 5% t/m 15 augustus

5 + 15 =

^
Moderne dans

Dinsdag 19.30-20.30 uur: Laura van der Vaart
Woensdag 20.30-21.30 uur: Annemaaike van Wieringen

Bij moderne dans draait alles om ontspanning, verbinding en het één zijn met de muziek en de omgeving. Moderne dans geeft vrijhei, zowel fysiek door het ervaren van de vrijheid in bewegingen, loslaten van overbodige spanning en het vrij uit en met energie en vaart bewegen door de studio, als ook mentaal door uitdrukking te kunnen geven aan gedachten, idee en ervaringen, het leegmaken van je hoofd en dans als uitlaatklep te kunnen gebruiken.
^
Jazz
Dinsdag 20.30-21.30 uur – Laura van der Vaart
Donderdag 20.30-21.30 uur – Berend van den Brand
Eén ding is jazz zeker: veelzijdig! Met jazz kan je letterlijk alle kanten op. Van een swingende Beyoncé-combinatie tot aan een ingetogen lyrische choreografie en alles dat daartussen zit. In deze les werk je aan techniek, lichaamshouding, conditie, kracht, flexibiliteit en muzikaliteit. Een afwisselende les waarin techniek en choreografie in balans zijn. 
^
Dance work-out
Dinsdag 19.30-20.30 uur – Desi van Dam
Kom meedoen met deze heerlijke dance work-out en stoom jezelf in 60 minuten klaar voor het nieuwe dansseizoen. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht en flexibiliteit en na het doen van deze les zal je je heerlijk voldaan voelen.
^
HipHop Fusion
Dinsdag 20.30-21.30 uur – Desi van Dam
Tijdens dit uur komen er allerlei verschillende HipHop dansstijlen aan bod, zoals Afro, Dancehall, Vogue, House en nog veel meer! In deze les draait alles om energie en kracht!
^
Floorwork
Woensdag 19.30-20.30 uur – Annemaaike van Wieringen
Vloerwerk is een onderdeel van Moderne dans waarbij bewegingen op de vloer worden uitgevoerd. In deze les draait het om spelen met zwaartekracht, rollen, van en naar de vloer gaan, spanning/ontspanning, het ontwikkelen van de juiste techniek in het vloerwerk en een organische flow. 
^
Showjazz
Woensdag 19.30-20.30 uur – Laura van der Vaart
In deze heerlijke, swingende les leer je een vrolijke en vrouwelijke jazzstijl. Er wordt gewerkt aan techniek, verplaatsingen over het midden en natuurlijk uitgebreid gewerkt aan een heerlijke showjazz-combi! 
^
Afro
Woensdag 20.30-21.30 uur – Laura van der Vaart 
Tijdens deze les gaan we werken aan muzikaliteit, flow en kracht. Heb je zin om mee te swingen met vrolijke beats, grote sprongen te maken en toffe draaien? Dans dan mee met Afrojazz!
^
Contemporary
Donderdag 19.30-20.30 uur – Desi van Dam
Deze hedendaagse dansvorm is een stijl waarin elementen gecombineerd worden uit moderne dans, jazz, lyrical en klassiek ballet. Een heerlijke technische les waarin lichaam en geest samenvloeien. 
^
Dancehall

Donderdag 20.30-21.30 uur – Desi van Dam

Dancehall is een energieke Jamaïcaanse dansstijl gebaseerd op een combinatie van afro en hiphop. Dancehall is een dynamische afwisseling van strakke bewegingen met meer losse bewegingen waarbij je je hele lichaam gebruikt. Zodoende is deze les ook gelijk een heerlijke intensieve work-out.
^
Barre work-out

Donderdag 19.30-20.30 uur – Berend van den Brand

De barre work-out is een super populaire nieuwe les, overgewaaid uit Amerika. Het is een training waarin bewegingen uit Pilates, Yoga en Klassiek Ballet gecombineerd worden. Danservaring is geen vereiste voor deze stijl, iedereen kan gewoon meedoen met deze fijne les. Deze stijl is ook enorm populair onder topmodellen, want met deze warkout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser. 
^
Klassiek ballet

Vrijdag 19.30-20.30 uur – Lili Kurcsis 

Een balletles begint altijd met oefeningen aan de barre, waarna de les wordt voortgezet au milieu, met veel aandacht voor de spring en later ook draaitechniek. Naarmate je vordert en jouw lichamelijke mogelijkheden ontwikkelen, neemt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen toe en zul je merken dat je de oefeningen telkens beter zult beheersen, je jouw been iedere les een stukje hoger zal kunnen optillen en jouw flexibiliteit en kracht toenemen. Tijdens deze workshop geeft Lili een heerlijke intrain-balletles voor alle niveau’s. 
^
Pointe class for all levels

Vrijdag 20.30-21.30 uur – Lili Kurcsis 

Helaas is het dansen op spitzen niet voor iedereen weggelegd. Volg jij momenteel al een spitzenles (bij Dansstudio Gouda of elders), dan kan je deelnemen aan deze workshop waarin de voeten weer helemaal worden klaargestoomd voor een nieuw seizoen op spitzen. Back to pointe! 
^
PBT

Vrijdag 19.30-20.30 uur – Wendy van den Bogert 

Progressing Ballet Technique (PBT) is een speciaal trainingsprogramma, gericht op lichaamsconditionering en versterking. Bij PBT richten we ons o.a. op het versterken van de ‘core’, ofwel je buik- en rugspieren, deze spieren hebben we hard nodig voor de juiste houding en uitlijning van ons lichaam en trainen we ons spiergeheugen, het plaatsen van het gewicht en de spieren te verlengen. Het programma helpt bij blessurepreventie en revalidatie. PBT verbetert de danstechniek en is geschikt voor alle niveaus. PBT is ook een fijne work-out voor niet-dansers. In de les maken we gebruik van een fitbal, elastieken en/of andere soort ballen. 
^
Klassiek/Modern

Vrijdag 20.30-21.30 uur – Vivianne Leenes 

In deze workshop neemt Vivianne je mee in een heerlijke combinatie tussen klassiek ballet en moderne dans. De les start met een klassieke barre, waarna er moderne techniek oefeningen aan bod komen en er wordt toegewerkt naar een heerlijke moderne dans.