Geschiedenis van Dansstudio Gouda

Dansstudio Gouda is al meer dan 57 jaar toonaangevend en een begrip in Gouda en omstreken. Voorheen was het bekend als de balletschool van Elly Pijpers. In de rijke geschiendenis zijn er vele mooie momenten geweest. Hieronder is een tijdlijn te vinden van de oprichting tot vandaag.

Ons verhaal

Geschiedenis van 1963 tot nu

^
2020

Diverse nieuwe docenten komen het team versterken

Een aantal docenten gaat zijn en haar vleugels uitslaan en nieuwe uitdagingen aan. Dit biedt kansen voor de school om het docententeam weer uit te breiden. In 2020 namen wij afscheid van Michelle, Nienke en Miguel en verwelkomen wij Desi, Frency, Lili, Vivianne en Boga.

^
2018

Start van de ledenportal en compleet nieuw ledenadministratiesysteem.

Dansstudio Gouda start met een compleet nieuw ledenadministratiesysteem met daaraan gekoppeld een ledenportal waarop de leerlingen kunnen inloggen. Via de portal kan worden ingeschreven, afgemeld en aangemeld voor inhaal of nieuwe lessen. Daarnaast kan iedereen zijn of haar eigen gegevens inclusief AVG zelf beheren.

^
2015

Accreditatie STER Balletschool behaald

Na een toetsing van het NBDO is Dansstudio Gouda beloond met de accreditatie van het hoogst haalbare predikaat.

^
2014

Ledenaantal groeit flink

Het aantal leerlingen is in 2014 meer dan verdubbeld naar 300 leden. Veel nieuwe gezichten worden welkom geheten in de dansschool.

^
2013

Dansschool overgenomen door Annemaaike van Wieringen

In 2013 is de dansschool door Annemaaike overgenomen van Maricelle. Er vindt een naamsverandering plaats naar Dansstudio Gouda, waarmee gelijk een start wordt gezet met het uitbreiden van het lesaanbod met nieuwe dansstijlen. We zijn dit seizoen gestart met 126 leerlingen.

^
1963

De start van de dansschool is een feit!

In 1963 heeft Elly Pijpers de dansschool opgericht.