Twee gratis work-outs op 7 en 14 februari 2023

Test het gratis uit
Kom op dinsdag 7 en 14 februari van 18.00-19.00 uur twee verschillende work-outlessen gratis uitproberen en test uit welke work-out het beste bij jou past.
Op dinsdag 7 februari wordt er een les barre-fit gegeven en op dinsdag 14 februari een les Pilates.
Beide lessen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Geen ervaring nodig.

Wat is Barre-fit?
Barre-fit is een toegankelijke total-body workout waarin danstechnische oefeningen, fitness en pilates samenkomen. De focus ligt daarbij op het vergroten van het krachtuithoudingsvermogen, het ontwikkelen van het lichaamsbewustzijn en het verbeteren van de stabiliteit. De oefeningen zijn uitdagend maar worden altijd in opties aangeboden waardoor iedereen op het eigen niveau kan meedoen. De les kan gevolgd worden als aanvullende training op eventuele danslessen maar is ook zeer geschikt als op zichzelf staande workout.
Ready to raise the barre?

Hoe ziet een les eruit?
Na een staande warming-up volgen oefeningen die afwisselend met en zonder barre worden uitgevoerd. Denk hierbij aan pliés, squat- en lunge-variaties, calf raises, standbeenoefeningen en arm-oefeningen.
Het tweede deel van de les werken we verder op de mat waarbij het accent meer ligt op core-versterkende oefeningen. Tijdens de lessen maken we voornamelijk gebruik van het eigen lichaamsgewicht, maar werken we óók regelmatig met materialen die extra uitdaging bieden. Denk hierbij aan de flexband en de pilatesballen.

Wat is Pilates?
Pilates is een beweegmethode die zich richt op het ontwikkelen van efficiente bewegingspatronen zonder compensaties. In de lessen werken we hieraan door bewust gebruik te maken van de ademhaling en door te focussen op placement, mobiliteit en stabiliteit. De mogelijkheden van het eigen lichaam worden daarbij als uitgangspunt genomen waardoor je op je eigen niveau kunt trainen. Ondanks dat de nadruk vooral ligt op de kwalitatieve uitvoering van bewegingen -méér dan op het aantal herhalingen- kan het een behoorlijk intensieve workout zijn en spierpijn is dan ook niet uitgesloten. Pilates is als danstechnische ondersteuning echt een aanrader maar is minstens zo geschikt als op zichzelf staande workout.
Pilates is for everybody ánd for every body.

Hoe ziet een les eruit?
Een les begint met een warming-up waarbij de aandacht direct op de basisprincipes wordt gelegd. Deze worden verder uitgediept in de daaropvolgende matoefeningen. Gedurende de les werken we voornamelijk met het eigen lichaamsgewicht maar daarnaast maken we ook gebruik van materialen, zoals grote en kleine Pilatesballen en de flexband. De materialen kunnen zowel een ondersteunende functie hebben als voor extra uitdaging zorgen!
Soms blijven we een hele les op de mat maar het kan ook zijn dat we met een aantal staande oefeningen eindigen.

Informatie over Gratis proefles barre-fit & pilates
Test het gratis uit Kom op dinsdag 7 en 14 februari van 18.00-19.00 uur twee verschillende work-outlessen gratis uitproberen en test uit welke work-out het beste bij jou past. Op dinsdag 7 februari wordt er een les barre-fit gegeven en op dinsdag 14 februari een les Pilates. Beide lessen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Geen ervaring nodig.
Juultje Kranen
Dinsdag 7 en 14 februari 18.00-19.00 uur
Studio Studio 1
Alle niveau's
Volwassenen
Gratis

Kledingvoorschriften

Jazz-/sportbroek of legging met en T-shirt/top naar keuze en sokken.