Moderne Dans 2 - volwassenen - 19.30-20.30 uur (maandag)

Moderne Dans 2 - volwassenen - 19.30-20.30 uur (maandag)

Moderne Dans 2 - volwassenen - 19.30-20.30 uur (maandag)

Informatie over Moderne Dans 2 - volwassenen - 19.30-20.30 uur (maandag)
Moderne dans is in het begin van de twintigste eeuw ontstaan toen er opzoek gegaan werd naar andere bewegingsvormen dan het klassieke ballet. Moderne dans is dus voortgevloeid vanuit het klassieke ballet. Dit is te herkennen in de moderne danstechniek, zo wordt er ook in een moderne les gewerkt aan danstechniek doormiddel van bijvoorbeeld tendu's, plié's, sprongen en draaien. Een verschil is dat de moderne danstechniek meer vrij is dan het klassieke ballet. Bij het klassieke ballet moeten de dansers vooral zo lichtvoetig mogelijk bewegen met grote zwevende sprongen door de lucht, vastgelegde patronen in houdingen, passen en posities. In tegenstelling hierop sta je in een moderne dansles geaard met beide voeten op de grond en wordt er juist gebruik gemaakt van de zwaartekracht in plaats van er tegenin gegaan, is een natuurlijke ademhaling een belangrijk onderdeel ter ondersteuning van de bewegingen en maakt vloerwerk onderdeel uit van het dansvocabulaire. Daarnaast is de beweegreden een belangrijk onderdeel van moderne dans. In moderne dans kun je ervaringen, gedachten, gevoelens en emoties uiten door deze in je bewegingen te leggen. Moderne dans geeft vrijheid, zowel fysiek door het ervaren van de vrijheid in bewegingen, loslaten van overbodige spanning en het vrij uit en met energie en vaart bewegen door de studio, als ook mentaal door uitdrukking te kunnen geven aan gedachten, ideeën en ervaringen, het leegmaken van je hoofd en dans als uitlaatklep te kunnen gebruiken.
Wendy
Maandag 19.30-20.30
Studio 2
Intermediate
Volwassenen
€36,50

Kledingvoorschriften

Dansbroek en T-shirt of top naar keuze en sokken

Lijkt jou het leuk om bij deze les een proefles te komen doen?

Deze dansers gingen je voor:

Annemaaike is een ontzettend fijne docent. Ze heeft hart voor het dansen en dat voel je als je haar choreografieën danst.
De lessen zijn heel gevarieerd. We leren niet alleen de choreografie, maar ook de techniek erachter. Elke week is er iets nieuws te leren.
Annemaaike is een zeer vriendelijke en professionele dansdocente. Zij is gastvrij, vrolijk, geduldig en moedigt indien nodig deelnemers aan. Je hoeft niet perfect te doen en kan gewoon lekker jezelf blijven en je eigen tempo volgen.