Lili Kurcsis

Wat doe je voor de school?

Ik heb me in augustus gelukkig bij de school aangesloten als ballet- en moderne dansleraar. Ik voel me erg gelukkig en bevoorrecht om bij Dansstudio Gouda te mogen werken. De standaard verwachtingen zijn hooggespannen en alle studenten zijn toegewijd en doen hun werk goed, terwijl de hele sfeer zeer gastvrij is. Ik hoop dat ik binnenkort nog meer studenten kan leren kennen en met veel van hen kan werken en leren.

Opleiding

Ik was drie jaar oud toen mijn moeder me meenam naar een balletles en het voelde als liefde voor het eerste gezicht. Na mijn kleuterklasjes deed ik met succes auditie voor een plaatsje op een plaatselijke dansschool in mijn geboortestad, Gyor, Hongarije. Mijn toewijding aan de dans zorgde ervoor dat ik me aanmeldde bij de Hongaarse dansacademie in Boedapest, na 9 jaar toegewijd werk behaalde ik mijn Klassiek Ballet diploma, ontving vervolgens mijn Modern Level 4 Diploma in Engeland, en sloot net mijn studie af bij de Royal Academy of Dance in hun Associate Teaching Award programma.

Wat wil je met jouw lessen bereiken?

Ik vind het leuk om kinderen en volwassenen door middel van de kracht van de dans te leren hoe ze hun lichaam kunnen bewegen en hoe ze zich bewust kunnen worden van hun capaciteiten door het ontwikkelen van grove motorische vaardigheden en evenwicht. Mijn doel is om iedereen te inspireren om te leren dansen. Door mijn kennis en vaardigheden als docent stel ik mijn studenten in staat om creatief te werken en hun verbeelding te verkennen, terwijl ze ook werken aan de professionele en kunstzinnige kant van het dansen.

Wat betekent dans voor je?

Dans is mijn uitstel van de wereld en mijn gedachten. Dans is wanneer ik mijn gedachten uitzet en mijn geest onderwerpt aan de genade van de beats die mijn lichaam beheerst. Als leraar deel ik ook graag mijn passie met mijn studenten.

Algemene interesses

Ten eerste hou ik van koken. Ik hou ervan dat koken me de kans geeft om creatief te zijn en me tegoed te doen aan wat 'spel'. Hoe meer ik leer over voeding, hoe meer ik me realiseer dat de belangrijkste factor voor gezonde voeding het vermijden van verwerkt voedsel is en me richten op het gebruik van echte ingrediënten, en het geeft me de kans om mijn familie en vrienden te koesteren. Om mijn liefde te uiten en voor hen te zorgen. Ik ben ook erg gepassioneerd door hardlopen, ik sta op het punt om mijn 4e Halve Marathon te lopen en me voor te bereiden op mijn allereerste Marathon. Rennen kan mijn fysieke en mentale gezondheid aanzienlijk verbeteren en kan echt een uitdaging zijn - waar ik van hou.