Frency van Duijn

Wat doe je voor de school?

Docent G-dans, Jazz, Jazz/Streetdance & Kleuterdans-/ballet.

Opleiding

Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) – Richting: Allround Dance Artist

Wat wil je met jouw lessen bereiken?

VERTROUWEN: Als 1 groep samen werken. Ik ben de docent maar dat wil niet zeggen dat de leerlingen geen inspraak hebben. Juist het vertrouwen opbouwen zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en juist zijn/haar creativiteit durft te uiten. Elkaar accepteren en enthousiasmeren! PLEZIER: Met een glimlach de les inkomen maar ook weer uitgaan. Het niet kunnen wachten tot de volgende les weer is. “Durf te dromen en durf je droom na te leven. Laat niemand je ooit tegen houden in wat je graag wil doen. Laat je hoofd nooit hangen als het even tegen zit want… Als “plan A” niet werkt, heeft het alfabet nog 25 letters meer” Het lesgeven in dans aan kinderen/tieners/volwassenen vind ik geweldig. Geen les is hetzelfde. Ik ben de docent maar vind het heel bijzonder en belangrijk als ik met een groep op het punt kom dat zij zich vrij genoeg voelen om hun eigen creativiteit met mij te delen. Elkaar inspireren en accepteren dat zijn 2 woorden die voor mij in een les erg belangrijk zijn. Stimuleren en motiveren vind ik heel belangrijk, positieve benadering. Ik beschouw mijn lessen nooit als saai, juist afwisseling maakt het dat een les voorbij vliegt. 60 min is vaak gewoon te kort. VOORUITGANG: Voor mij is het belangrijk dat de leerlingen echt het gevoel hebben dat ze vooruit gaan in hun dans, creativiteit, uitstraling & techniek. Een voldaan gevoel dat ze echt iets geleerd hebben.

Wat betekent dans voor je?

Dansen is mijn leven. Ik ben dans & dans is mij. Er is niks aan dans wat ik niet leuk vind. Het blijft zo interessant en een uitdaging om constant het beste in jezelf naar boven te halen maar tegelijkertijd je nooit te vervelen. Mijn passie voor dans is groot en ik vind het geweldig als ik andere mensen hetzelfde gevoel kan geven. “When the Music and Dance create with accord, their magic captivates both the heart and the mind” Ik zie eigenlijk nooit problemen en denk juist graag oplossing gericht. Ik probeer altijd zelf in ontwikkeling te blijven en mee te gaan in wat juist nu in deze tijd ‘HIP’ en ‘INTERESSANT’ is. Als docent vind ik het belangrijk dat je een eigen stijl hebt, maar je moet jezelf en je leerlingen wel blijven verassen.

Algemene interesses

Naast dans docent heb ik samen met mijn collega/vriendin DD Dance opgericht. DD Dance PROJECTS word gekenmerkt door de enorme diversiteit aan stijlen. Wij verzorgen dans bootcamps voor jong & oud en geven intensive trainingen. DD Dance COMPANY verlegt haar grenzen door te bewegen en performen in de echte wereld en niet binnen de muren van een theater. Ieder jaar geeft onze company een voorstelling op een bijzondere locatie. Naast dans ligt mijn interesse bij het ontwerpen van flyers/posters. Ook het filmen van choreo’s en deze editen vind ik ontzettend leuk om te doen. Daarnaast genieten van mijn familie & vrienden zorgt voor mij ook voor de nodige ontspanning & gezelligheid.