Desi van Dam

Wat doe je voor de school?

Ik geef iedere donderdag les bij Dansstudio Gouda. Ik geef Moderne danslessen voor diverse leeftijden en op uiteenlopende niveaus. De avond sluit ik af met Hip-Hop Fusion voor 18 jaar en ouder.

Opleiding

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Docent Dans.

Wat wil je met jouw lessen bereiken?

Als ik dans, choreografeer of lesgeef heb ik maar één doel voor ogen en dat is het overbrengen van passie. Het is het belangrijkste ingrediënt voor een les vol met nieuwe ideeën, uitdagingen, ontdekkingen en enthousiasme. Ik wil dat mijn leerlingen zich vrij, ongehinderd en gerespecteerd voelen, zodat zij kunnen dansen, dansen en dansen tot het hoofd en het lichaam tot rust zijn gekomen. Gelukkig of somber, mijn leerlingen moeten altijd bij mij terecht kunnen! Welke opleiding heb je gedaan? Ik ben afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Docent Dans. Kenmerkend aan deze opleiding is, dat wij breed/allround zijn opgeleid, namelijk tot choreograaf, danser en docent. De opleiding heeft mij in het bijzonder gestimuleerd om veelzijdig, onderzoekend, innovatief en experimenteel te zijn.

Wat betekent dans voor je?

Dansen is voor mij net zo natuurlijk en logisch als ademen, horen, zien en voelen. Zonder kan ik eenvoudigweg niet… Het lijkt alsof het van jongs af aan al deel van mij uitmaakte. Dans leert mij mijn gedachten op orde te brengen en het belangrijke van het onbelangrijke te onderscheiden. Het leert mij om mijn omgeving te begrijpen en uiting te geven aan alle fijne maar soms ook verwarrende emoties. Als ik dans ben ik niet langer verlegen en durf ik mooi, lelijk, raar en vreemd te zijn. Ik denk niet langer na over wat goed of fout is! De danswereld is continue in beweging. Dag in dag uit wordt er gedanst op elk continent, in elk land en in elke stad. Het is mijn doel om hier zoveel mogelijk van te kunnen genieten, door dans te blijven bestuderen en deze kennis te blijven delen. Dans is meer dan een hobby of een sport! Dansen staat voor mij gelijk aan leven vol overgave!

Algemene interesses

Naast dans heb ik nog één hele grote passie in het leven en dat is reizen. Ik vind het heel bijzonder en interessant om mij te verdiepen in andere culturen en omgevingen. Ik trek graag de natuur in op zoek naar de meest bijzondere plekjes. Ik heb het geluk gehad om landen als Costa Rica, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Vietnam, Peru en Bolivia te mogen bezoeken. Daarentegen vind ik Europa ook een fantastisch continent. Tijdens het reizen ga ik ook vaak op zoek naar een adrenaline kick door te gaan mountainbiken, bungy jumpen, raften en nog veel meer. Ik ben gek op outdoor sporten. Daarnaast hou ik van koken, lezen, zwemmen, wandelen, gitaar spelen en Yoga!