Boga Barbosa

Wat doe je voor de school?

Ik verzorg de HipHopdanslessen op de vrijdag! Van de jonge kinderen vanaf 6 jaar oud tot aan de volwassenen, voor iedereen is er een les op niveau.

Wat wil je met jouw lessen bereiken?

Natuurlijk wil ik dat iedereen even lekker kan dansen en genieten van HipHop, maar daarnaast vind ik het echt belangrijk dat leerlingen leren om zichzelf te zijn, zowel als persoon als danser! Iedereen is anders en iedereen beweegt anders maar samen gaan we opzoek naar jouw "flavour" in HipHop en leer ik je meer over de HipHopcultuur waar dansen een belangrijk onderdeel van is.

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik ben zoals ze dat noemen een selfmade- danser/docent, voor HipHop is er geen opleiding in Nederland en heb ik geleerd van enkele van de beste in Nederland zoals o.a. Leandro Vanenburg, Navanio Herkul & #1 HipHopHead Kevin Paradox. Door middel van reasonen, trainen & privelessen ben ik mijn kennis gaan uitbreiden en uitwerken en geef ik al ruim tien jaar danslessen door heel Nederland. Daarnaast heb ik regelmatig shows gedanst, jureer ik jaarlijks op wedstrijden en neem ik deel aan dansbattles in binnen- en buitenland.

Welke dansstijlen geef je?

Ik ben gespecialiseerd in de HipHop & Freestyle-dans, en sinds enkele jaren ook druk bezig met House Dance.

Wat betekent dans voor je?

HipHop is mijn manier van leven geworden en daarmee sla ik een brug tussen de jeugd, de HipHop-cultuur en de dansscène.

Algemene interesses

Naast het oprichten van de danscrew 'Zolarsem Dance Generation' ben ik onderdeel van de HipHopformatie 'ZSAlliance', waarmee ik in 2014 de eerste HipHoptempel in Nederland heb geopend midden in het centrum van Zaandam.

Welke lessen geef je bij Dansstudio Gouda?