Annemaaike van Wieringen

Wat doe je voor de school?

Ik geef lessen moderne dans en verder ben ik druk met de organisatorische en administratieve kant van de school.

Opleiding

Na het afronden van de HBO-studie Media & Entertainment Management ben ik de opleiding tot Docent Dans gaan volgen aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. In 2013 studeerde ik af in de vakken klassiek ballet, moderne dans en jazz. Tijdens het laatste jaar aan de dansacademie volgde ik ook een opleiding tot yogadocent. Tijdens en na mijn opleiding heb ik meerdere workshops en bijscholingen gevolgd in binnen- en buitenland om mij verder te specialiseren in moderne dans, onder andere bij The Alvin Ailey School (New York), Broadway Dance Center (New York), The Martha Graham School (New York), Royal Academy of Dance (Londen) en Pineapple Dance Studio's (Londen).

Wat wil je met jouw lessen bereiken?

Ik wil lessen aanbieden waar zowel danstechniek, dansplezier en dansbeleving aan bod komen in een energieke les waar de leerlingen voldoende uitdaging ervaren, waardoor ze blijven leren en zichzelf en hun interesse voor dans blijven ontwikkelen. Ik ben van mening dat dans een meerwaarde aan het leven kan bieden. Waar in het dagelijks leven voor veel mensen vaak de nadruk ligt op het cognitieve vermogen, wordt doormiddel van dans het creatieve en beeldende vermogen aangeboord en ontwikkeld. Op deze manier ontdekken en verkennen de leerlingen nieuwe kanten van hun persoonlijkheid en krijgen zij de mogelijkheid om op een beeldende manier uitdrukking te geven aan hun gedachten, ideeën en ervaringen.

Wat betekent dans voor je?

Dans is voor mij een totaalpakket aan mogelijkheden, kansen, uitdagingen en verrassingen dat je telkens blijft verbazen en opzoek laat gaan naar meer. Dans boeit mij. Enerzijds het controleren en coördineren van het lichaam en het ontwikkelen van techniek en fysieke vaardigheden en anderzijds het ervaren van vrijheid in beweging, vaart, energie, gevoel en beleving.

Algemene interesses

Tijd doorbrengen met mijn gezin, familie, vrienden. Verder volg ik ook graag zelf danslessen, ben ik altijd op zoek naar mooie muziek voor de moderne lessen en lees ik graag.